Вести

Испуњено још једно обећање, асфалтирана Светосавска улица у Тољевцу

Чланови Привременог органа општине Варварин Саша Живадиновић и Александар Марковић и начелник одељења за Локално – економски развој Александар Павић обишли су радове на асфалтирању Светосавске улице у Тољевцу.

Ради се о улици у којој се налази црква Светог Архангела Гаврила и која је једна од најфреквентнијих у овом селу, а где се организују и бројне манифестације попут већ традиционалне “Купусијаде” и Сајма сеоског туризма. Председник Савета Месне заједнице Тољевац Адам Динић је, у име мештана овог села, упутио захвалност локалној самоуправи и председници Привременог органа др Виолети Лутовац Ђурђевић на испуњеном обећању. Он је изразио очекивање да ће се и током наредне календарске године наставити са радовима у Тољевцу, а све у циљу стварања бољих животних услова становника овог краја.

“После много година, ево после скоро четири деценије, поново се у нашем селу чују грађевинске машине. Председница Виолета Лутовац Ђурђевић нам је пре пар месеци дала обећање да ће једна улица бити асфалтирана до краја године, обећање је испуњено и заиста смо задовољни што се и у нашем селу гради. Асфалтирање ове улице нам заиста значи, овде се налази наша црква, али, што је и најважније, стварањем бољих услова за живот, надамо се да ће и млади људи решити да остају овде и да не напуштају своја огњишта, а можда и они што су отишли да се једног дана врате”, каже Динић.

Радове у Тољевцу изводе екипе грађевинског предузећа “Зоран Р”, а асфалтирано је 160 метара Светосавске улице. Да подсетимо д аје средствима из буџета општине Варварин током ове године изграђена и бина за организовање концерата и осталих културних дешавања.

Извор: Темнић.Инфо