Вести

Подељено 80 дечијих ауто-седишта малишанима са подручја општине Варварин

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин организовао је поделу дечијих ауто-седишта родитељима малишана рођених у периоду од 1. јануара 2022. године до 31. октобра 2023. године. Овом приликом подељено је 80 аутоседишта, а присутне родитеље поздравио је координатор Савета Владица Филиповић.

Присутнима у Великој сали Општинске библиотеке Варварин обратила се и председница Привременог органа др Виолета Лутовац Ђурђевић изразивши задовољство успешно спроведеном акцијом поделе дечијих ауто-седишта и ове године, традиционалне акцију коју локална самоуправа и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин реализују већ пар година.

“Укупно 80-оро малишана са подручја општине Варварин данас добија ауто-седишта. Наставићемо и наредних година са реализацијом ове акције, а оно што смо припремили од новитета за наредну годину, то је нова помоћ породицама са више деце. Наравно, локална самоуправа ће и у наредној години наставити са набавком уџбеника за све ђаке прваке и предшколце, а наставићемо и са реализацијом подршке незапосленим мајкама”, истакла је др Виолета Лутовац Ђурђевић и пожелела да наредне године још више дечијих ауто-седишта буде подељено.

Акцији поделе дечијих ауто-седишта присуствовали су и чланови Привременог органа општине Варварин Александар Марковић и Саша Живадиновић и начелник одељења за Локално – економски развој Александар Павић.

Извор: Темнић.Инфо