Вести

Увећана средства за финансирање спортских клубова, стадион “Темнића” током године добија трибине

Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић потписала је у сали Скупштине општине Варварин са представницима спортским клубова уговоре о финансирању, а затим истакла да су средства за финансирање спорта ове године увећана, али се активно ради и на улагању у спортску инфраструктуру и побољшању исте.

“Општина Варварин је ове године својим буџетом определила 11 милиона динара и ова средства су усмерена на развој спорта и омладине у нашој општини. Свим корисницима средстава, односно спортским клубовима, желим пуно успеха у овој години и доста нових и младих талената који ће, на прави начин, представљати општину Варварин и на делу показати да средства која издвајамо за спорт нису узалуд утрошена”, нагласила је председница др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Овај састанак је био и прилика да представници спортских клубова упознају општинско руководство са проблемима са којима се сусрећу у свакодневном функционисању, тако да ће се, по речима председнице општине, локална самоуправа у наредном периоду потрудити да пронађе начине за решење проблема, а како би спорт у општини Варварин достигао врхунски ниво.

“Поред средстава за финансирање спортских клубова, ми смо општинским буџетом определили и средства за улагање у спортску инфраструктуру и за нова опремања спортских полигона и фудбалских игралишта. Завршен је пројекат за изградњу трибина на стадиону “Темнића” где ћемо створити услове да навијачи Фудбалског клуба Темнић 1924, али и публика која прати малишане и омладинце на том терену, имају потпуни ужитак”, рекла нам је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Током састанка упућене си у похвале на рачун Спортског савеза општине Варварин, који функционише у протеклом периоду одлично и на чијем је челу већ нешто више од годину дана Андрија Стаменковић, док је представник Одбојкашког клуба “Антена 08 – Темнић” похвалио бригу и интересовање локалног руководства за клубове који функционишу на територији општине Варварин.

Састанку са представницима спортских клубова присуствовали су и заменик председнице општине Александар Павић, председник Скупштине општине Варварин проф. Саша Живадиновић и помоћник председнице општине Немања Чолић.

Извор: Темнић.Инфо