Архива новинских чланака

ПОДИГЛИ СПОМЕН-ПЛОЧУ ЛЕКАРУ ПРЕМИНУЛОМ ОД КОРОНЕ: Мештани Тољевца код Варварина нису заборавили свог несебичног доктора

МЕШТАНИ, пријатељи и захвални пацијенти подигли су спомен-плочу у центру Тољевца код Варварина, др Драгославу Арсићу (1949-2020) једном од тихих хероја епидемије, који је, на жалост и сам преминуо од последица вируса корона прошлог априла.

“Моравиште” одлази у прошлост – детаљне припреме за “прелазак” на будућу депонију у Срњу

Депонија “Моравиште” у Варварину, престаће дефинитивно да постоји након изградње Регионалне депоније у Срњу, чиме ће коначно бити решен  највећи еколошки проблем у тој општини.

Радови на доградњи вртића у Варварину, набављен и нови намештај

У оквиру пројекта који општина Варварин реализује током 2020. године, а који је финансиран средствима Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, поред доградње нове јаслене групе, Предшколска установа “Наша радост” добила је нове играчке за малишане, али и нови намештај.

Реновирана зграда Службе за радиологију Дома здравља "Др Властимир Годић" у Варварину

Радови на реконструкцији зграде где је смештена Служба за радиологију Дома здравља “Др Властимир Годић” приводе се крају, инсталиран је нови рендген апарат за који је средства обезбедила Амбасада Јапана у Београду, уређене су и канцеларије, а поред уређења унутрашњег дела ради се и на уређењу простора иза ове зграде

Одржана VI седница Скупштине општине Варварин, реализација буџета за првих 9 месеци ове године 74%

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржана је ВИ седница Скупштине општине на чијем дневном реду се нашло 12 тачака, а од којих је најзначајнија била Предлог консолидованог извештаја извршења одлуке о буџету општине Варварин за 2020. годину, за период јануар – септембар 2020. године.

Уз противепидемијске мере обележен Дан општине Варварин

Свечаном седницом локалног парламента којој је претходило полагање венаца у Спомен парку „Саставци“, у општини Варварин је као Дан општине обележен датум када се пре тачно 210 година одиграла чувена Варваринска битка, једна од најзначајнијих битака Првог српског устанка која је зауставила напредовање турске војске.

Варварин добио прву председницу Општине

Виолета Лутовац Ђурђевић изабрана је данас за председницу Општине Варварин, а њен заменик биће Дејан Милановић, досадашњи помоћник председника општине. На данашњој седници Скупштине којој је председавао Војкан Павић, изабрано је и седам чланова Општинског већа.

Конститутивна седница Скупштине у Варварину, Војкан Павић – председник Скупштине

СНС је потврдио комотну већину на вечерас завршеној конститутивној седници Скупштине општине Варварин, где је за новог председника Скупштине изабран Војкан Павић (СНС), дојучерашњи председник општине.