Вести

Александар Павић за "Победу": Заједничким снагама можемо све, о нама резултати и дела говоре

На изборној листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“, која ће се на парламентарним изборима 3. априла на гласачком листићу наћи под редним бројем један, кандидат Српске напредне странке је и Александар Павић, дипломирани правник из Варварина.

Александар Павић је рођен 1985. године, ожењен је и отац једног детета, а тренутно је запослен у Општинској управи општине Варварин где обавља функцију Начелника одељења за локално – економски развој. У политичком животу Варварина активан је више од 10 година, а у Српској напредној странци је на функцијама председника Месног одбора Град Варварин и потпредседника Општинског одбора СНС.

Колико Вама значи то што сте кандидат за народног посланика испред Српске напредне странке на изборној листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“?

-    Наћи се на оваквој изборној листи, поред оваквих имена и успешних људи који су кроз свој рад и своје каријере показали да знају и могу и на којој су и млада лица која имају прилику да покажу шта знају и могу, за мене је стварно велика част и привилегија. Вођени смо најбољим и најквалитетнијим људима у Србији, на челу са председником Александром Вучићем и трудићемо се да све што смо обећали људима, да то и остваримо, као што смо радили и претходних година.

Српска напредна странка, од избора одржаних 2020. године, има апсолутну власт у општини Варварин, а од 2016. године је као већински партнер водила општуну. Какав је Варварин био пре доласка СНС на власт 2016. године и шта се променило након преузимања власти у овој општини?

-    Од 2016. године највећи број инвестиција је дошао у нашу општину, што пре тога то није било уобичајено и томе је заслужна више него одлична сарадња општинског руководства са Владом Републике Србије, ресорним министарствима и председником Рпеублике. Врло је битно да и у наредном периоду остане такав однос власти, јер је врло важно да на локалу представљају власт људи који могу да закуцају на свака врата и да су увек добродошли у свако Министарство. Помоћ која нам стиже од Владе Србије и од председника Републике нама је од огромног значаја зато што смо наша општина има мали буџет који износи око 550 милиона и ми за инвестиције, када је у питању путна инфраструктура, издвајамо 40 милиона, што је недовољно да се покрију недостаци направљени у периоду пре 2016. године, издвајамо и 40 милиона динара за изградњу канализационе и водоводне мреже, што такође не може да задовољи потребе наших грађана, али оно чиме можемо да се похвалимо да смо у протеклом периоду највеће инвестиције добили баш од наших министарстава. Једна од највећих инвестиција коју је општина Варварин добила то је нешто мање од 22 милиона евра за изградњу канализационе мреже у четири насељена места, у Обрежу, Горњем Катуну, Варварину и Селу Варварин. Ради се о пројекту „Чиста Србија“, која је део Програма „Србија 2020 – 2025“, а који је иницирао и покренуо председник Вучић. Поред изградње канализационе мреже, градиће се и 4 сепаратора за пречишћавање отпадних вода у наведеним местима, што је од огромног значаја за чистију животну средину у општини Варварин.Навео бих и да смо у протеклом периоду добили и средтсва за уређење „Пословне зоне“ у Селу Варварин, средства за уређење путне инфраструктуре, а од 2016. године смо се трудили да у свим местима, равномерно, радимо на уређењу инфраструктуре, а како ни једна наша месна заједница не би била запостављена, а настојаћемо и у будуће да наставимо тим темпом, да спојимо село и град. Напоменуо бих још и да смо ушли у поступак сређивања Дома културе у нашим месним заједницама, много је посла пред нама пошто деценијама у те објекте није улагано, али кренули смо постепено и наставићемо са тим радовима. Оно што нас очекује кроз месец/два то је и почетак радова на санацији фасаде и замени столарије на згради Дома културе у Варварину, тако да ће једној од најлепших зграда у самом центру Варварина ускоро добити нови сјај, а подсетићу и да је ова установа културе недавно добила нову мултимедијалну салу и мини поетски атеље.

Поменули сте уређење „Пословне зоне“, да ли постоје заинтересовани инвеститори који би дошли у општину Варварин?

-    Да, ми смо уз помоћ Министарства привреде уредили „Пословну зону“ у Селу Варварин, пошто је долазило неколико заинтересованих инвеститора, тамо су већ некада, пре више деценија, постојале и радиле фабрике и очекујем да у скорије време се инвеститори и одлуче да покрену неке погоне код нас. Започели смо и са активностима које би довеле до изградње велике индустријске зоне, имали смо већ пар састанака, а две локације где би се налазиле те индустријске зоне су у Горњем Катуну и на путу Варварин – Бачина. Остаје нам да решимо имовинско – правне односе, пошто се ту налази велики број парцела које се воде на физичка лица.

Варварин је претежно пољопривредна општина, колико локална самоурава издваја за развој пољопривреде и да ли постоје програми подршке младим пољопривредницима како би остали на селу и сачували село?

-    Ми смо 2016. године затекли 11 милиона динара који су били издвојени за улагање у пољопривреду и ми смо та средства до данас удвостручили и подигли на 21 милион, што је врло озбиљна сума новца, али планирамо да та средтсва још и повећамо. Највише се субвенционише набавка пољопривредне механизације и опреме, а од прошле године смо увели и једну новину, а то је подршка младим пољопривредницима у руралним срединама који су добили по 170.000,00 динара. Морам да се осврнем и на програм Министарства за бригу о селу и са поносом да истакнем да је током прошле године четири младих породица добило средства за куповину куће са окућницом на селу. Две породице су се и доселиле у нашу општину, та домаћинства живе, види се да су они почели и да улажу у та домаћинства, тако да сви заинтересовани који желе да обезбеде свој кров над главом могу у сваком тренутку да се обрате локалној самоуправи за сваку помоћ која им је потребна. Ево, ове године имамо већ велики број заинтересованих младих парова, чак и из других општина и градова.

После свега урађеног у ових шест година, очекивања су да се настави са истим темпом, шта је то што је у плану за наредни период, када је у питању развој темнићког краја?

-    Наши грађани знају каква је ситуација била раније и шта смо затекли. Боримо се већ шест година и борићемо се и даље да обезбедимо што боље услове за живот наших грађана. Потрудићемо се да и у наредном периоду свака наша месна заједница добије по неку капиталну инвестицију, да у сваком селу асфалтирамо бар по једну улицу, према приоритетима, а што се тиче Града Варварина и ту смо показали грађанима да радимо на уређењу и пешачких стаза и пешачких зона. То је протеклих година све било запуштено, ушли смо и у те радове и радимо постепено, колико нам могућности дозвољавају. По први пут имамо у центру Варварина једно модерно дечије игралиште, изграђена је и фонтана, а са поменутим радовима на санацији фасаде на згради Дома културе центар Варварина ће заиста бити много лепши.

Шта бисте поручили грађанима кад изађу на биралишта 3. априла?

-    Грађани виде шта се ради и колико се ради. Ко год пође од Ћићевца према Варварину види једно велико градилиште где су некада биле само њиве и где је некада био само мрак. Тако је и у целој Србији, не само у Варварину, цела Србија је данас једно велико градилиште где се граде болнице, нови путеви, школе, фабрике. Грађане бих позвао да на биралишта изађу у великом броју и да свој суд донесу према резултатима и делима, да не слушају празне приче којих смо сви ми сити, него да своје поверење дају људима који иза себе имају резултате и искуство. Зато позивам све грађане да 3. априла изађу на изборе и за парламент заокруже изборну листу под редним бројем 1 „Александар Вучић – Заједно можемо све“, а на председничким изборима заокруже број 6 и тако потврде подршку политици коју спроводи председник Александар Вучић, политици мира и стабилности. Морамо бити јединствени, резултати су видљиви и морамо наставити тим темпом јер само заједно можемо све!

Извор: Новине "Победа"