Вести

Асфалтирана улица Босе Цветић у Обрежу, очекује се и почетак реализације пројекта “Чиста Србија”

Грађевинска сезона у општини Варварин је у пуном јеку, асфалтиран је део улице Босе Цветић у Обрежу, у дужини од 310 метара, а по речима члана Општинског већа Ивана Арсића ови радови су од великог значаја за све мештане Обрежа зато што ова улица води ка скели на Великој Морави.

“Ови радови су веома значајни за мештане Обрежа јер овај пут води према скели и који мештани свакодневно користе и јер тамо имамо 450 хектара земље, тако да није само за одређени број наших мештана, већ је од изузетне важности за већину. Надамо се да ће радови бити изведени квалитетно, да нећемо имати проблеме као и ранијих година и надамо се да ћемо догодине реализовати још неке веће пројекте у нашем месту”, истиче Арсић.

Поред асфалтирања улица које до сада нису имале асфалтну коловозну конструкцију, оно што очекује Обреж у наредном периоду то је изградња канализационе мреже у дужини од 28 километара и изградња сепаратора за пречишћавање отпадних вода, најављује већник Иван Арсић.

“Ускоро треба да почне реализација једног великог пројекта, огромног и веома значајног за наше мештане, то је пројекат канализације који обухвата насељено место Обреж, а ради се о дужини од 28 километара, са сепаратором за пречишћавање отпадних вода тако да ћемо добити једну здраву и чисту средину у нашем Обрежу”, подсећа Арсић.

Извођач радова на асфалтирању дела улице Босе Цветић је Грађевинско преузеће “Зоран Р.” из Доње Мутнице, средства за извођење радова обезбеена су из буџета општине Варварин, а у обиласку су били заменик председнице општине Дејан Милановић и директор ЈП “Расвета Варварин” Владан Весић.

Извор: Темнић.Инфо