Вести

Асфалтирање улица у више месних заједница, реконструисан део општинског пута Залоговац – Вратаре

У општини Варварин у току су радови на асфалтирању улица у више месних заједница. Од почетка године расписане су две јавне набавке, завршени су радови у Бачини где су асфалтиране улице Иве Лоле Рибара и Цане Бабовић, у укупној дужини од 475 метара, асфалтирано је 300 метара улице Радосава Тодосијевића у Доњем Крчину, као и улица Мирка Томића у Парцану где је асфалтирано 320 метара, а асфалтирана је и деоница општинског пута Залоговац – Вратаре у дужини од 360 метара.

Заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић истиче да је баш ова деоница општинског пута Залоговац – Вратаре била у веома лошем стању, подсетивши да је локална самоуправа у протеклом периоду конкурисала за рехабилитацију целе деонице до Вратара код Министарства привреде и кабинета министра без портфеља, али пошто пројекти нису били одобрени онда је општина преузела иницијативу и обезбедила средства за ову деоницу.

“Поред ове деонице у Залоговцу, ради се и у Бошњану, Обрежу, Бачини, Доњем Крчину, Парцану, Селу Варварин, надам се да ће наши грађани да буду задовољни, ми се трудимо да свима изађемо у сусрет, у плану нам је да до краја године, евентуално почетком наредне, одрадимо бар по два пројекта у свакој месној заједници, према приоритетима самих месних заједница. Поред саобраћајне, ради се и на уређењу водоводне и канализационе инфраструктуре”, рекао нам је Милановић.

Оно што следи, то су радови на асфалтирању улице Јове Курсуле у Бошњану, Коче Поповића у Селу Варварин и др Мије Миленковића у Обрежу. До краја грађевинске сезоне биће асфалтиран бар још један километар улица у темнићком крају.

Извор: Темнић.Инфо