Вести

Бесплатни уџбеници обезбеђени за све ђаке прваке

Приредбама, прозивком ђака првака и интонирањем Химне Србије на почетку првог часа почела је школска година у свих пет основних школа и Средњој школи Варварин. Првог дана нове школске године у ОШ “Јован Курсула” ђаке прваке и њихове родитеље и баке и деке поздравила је директорка Александра Ракић пожелевши им успешно школовање и лепо детињство.

Приредби поводом почетка нове школске године присуствовала је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић, у школске клупе у ОШ “Јован Курсула” у Варварину први пут је село 43 ђака првака, а у свих пет основних школа у темнићком крају укупно 109. Сви прваци су на поклон добили комплете бесплатних уџбеника, дар локалне самоуправе, а од компаније “Бамби” Плазма пакетиће.

Првацима у темнићким школама успешан почетак нове школске године пожелела је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, а првог школског дана обишла је ОШ “Јован Курсула” у Варварину и том приликом првацима уручила комплете бесплатних уџбеника. Заменик, помоћник и сарадници председнице општине обишли су и остале школе, ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину и Залоговцу, ОШ “Свети Сава” у Бачини, ОШ “Драги Макић” у Бошњану и ОШ “Мирко Томић” у Обрежу и честитали првацима почетак школске године.

“Пре свега, желим нашим ђацима првацима да честитам полазак у школу и успешан први радни школски дан, такође желим да честитам и родитељима ђака првака, али и наставницима да пожелим успешан почетак школске године и нове изазове који их чекају са новим ђацима који су испунили наше школске клупе. Испред локалне самоуправе сам, заједно са својим сарадницима, искористила први дан нове школске године да ђацима првацима честитамо почетак школског доба, али и да им предамо на поклон бесплатне уџбенике које им је, већ традиционално, обезбедила Општина Варварин”, рекла нам је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она додаје да се локална самоуправа труди да свакодневно, када су у питању потребе образовног система, али и инфраструктурни радови на школским објектима, створи боље услове за учење свих ђака. “И у наредном периоду приоритет ће бити школско, али и предшколско образовање, јер будућност наше општине јесу наша деца”, поручила је председница општине.

Већ трећу годину локална самоуправа финансира набавку уџбеника за све ђаке прваке у темнићким школама средствима планираним општинским буџетом, а са циљем помоћи родитељима да са што мање финансијских издатака пошаљу своје малишане у школске клупе, што је још један показатељ да локална самоуправа брине о својим најмлађим становницима.

Председница општине је истакла одличну сарадњу са свим директорима основних школа, којима се овом приликом захвалила на добром тимском раду, а првацима пожелела успешно школовање. Оно што је новина од ове године, то је набавка бесплатних уџбеника и за све предшколце и они ће им бити подељени наредних дана.

Извор: Темнић.Инфо