Вести

Формиран Привремени орган Општине Варварин, на челу др Виолета Лутовац Ђурђевић

Након оставке председнице Општине Варварин др Виолете Лутовац Ђурђевић, Влада Републике Србије именовала је Привремени орган у Варварину. Одржана је данас и прва седница, а на челу Привременог органа је др Виолета Лутовац Ђурђевић, досадашња председница општине.

Остали чланови Привременог органа су досадашњи помоћници председнице општине Саша Живадиновић и Александар Марковић и из редова опозиције досадашњи шефови Одборничких група Социјалистичке партије Србије Драгољуб Станојевић и Групе грађана „Наши људи“ др Гордана Чабрић.

На првој седници усвојен је Пословник о раду Привременог органа, а за секретара је именована Драгана Бајкић, досадашњи секретар Скупштине општине Варварин.

Председник и чланови Привременог органа констатовали су престанак функције одборницима, председници општине, њеном заменику, председнику Скупштине, његовој заменици и секретару Скупштине, као и члановима Општинског већа и помоћницима председнице општине.

Привремени орган општине Варварин вршиће власт и обављати послове из надлежности Скупштине и извршних органа Општине Варварин до конституисања новог скупштинског сазива у локалном парламенту, након децембарских избора.

Извор Општина Варварин