Вести

Испуњено обећање председника Вучића најмлађим Варваринцима, стигли ормарићи за школу

Део намештаја за опремање новог спрата у згради где се налазе Средња школа Варварин и ОШ “Јован Курсула” испоручен је овој образовној установи, као и ормарићи које су основци затражили у разговору са председником Србије Александром Вучићем приликом његове посете школи у Варварину.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић подсећа да су малишани на питање председника Вучића да ли им још нешто треба изразили жељу да школа буде опремљена новим ормарићима тако да, чим су се стекли услови, школа је добила намештај за опремање новог спрата.

“Ради се о потпуно новом намештају тако да ће наши најмлађи од наредне школске године имати још боље услове за учење и један заиста прелеп простор где ће проводити своје ђачке дане. Наравно, стигли су и ормарићи, тако да овим путем упућујем захвалност председнику Алексадру Вучићу на још једном испуњеном обећању и на томе што брине о будућности ове земље, нашим најмлађим суграђанима”, наглашава председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

За опремање учионица, кабинета и просторија ОШ “Јован Курсула” у Варварину стигла је прва тура намештаја за који је средства обезбедила Влада Републике Србије, преко ресорног министарства, а ради се о 230 нових школских столица, 50 радних столица, 50 школских индивидуалних трапезних клупа, 15 гардеробних паноа, 13 катедри за наставнике и 4 нових магнетних табли.

Извор: Темнић.Инфо