Вести

Конкурс за куповину куће са окућницом у току, позив младима да обезбеде свој кров над главом

Министарство за бригу о селу расписало је конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у Србији. Помоћник председнице општине Варварин Немања Чолић подсећа да је циљ овог програма, иницираног од стране председника Србије Александра Вучића, да још кућа у сеоским срединама добије нове власнике и станаре и да оживе српска села.

“Од почетка реализације овог пројекта 12 младих породица решило је своје стамбено питање на територији општине Варварин, што говори од коликог значаја је реализација овог пројекта за нашу општину, да млади остају на селу, да оснивају своје породице и да очувамо наша села. Зато позивам све заинтересоване да се јаве Општинској управи општине Варварин, на њима је само да пронађу некретнину, а од нас ће добити сву потребну помоћ и подршку при конкурисању”, поручио је Чолић.

Што се тиче услова, сва села на територији општине Варварин улазе у овај програм, а право остварују сви млади брачни парови, самохрани родитељи, пољопривредници. Објекат мора да поседује струју, воду и и шахту, да буде усељив, у власништву продавца, а сву папирологију и помоћ при конкурисању, као и протеклих година, заинтересованим купцима пружа локална самоуправа.

Што се тиче села која су била атрактивна протеклих година, највише домаћинстава је добило нове, младе власнике у Бошњану, али су млади људи свој кров над главом обезбедили и у Доњем и Горњем Катуну, Бачини, Селу Варварин, Орашју, Карановцу.

Извор: Темнић.Инфо