Вести

Моравски коридор од изузетне важности за развој и напредак општине Варварин

Након свечаног отварања Поддеонице 1 и 2 “Моравског коридора” Појате – Макрешане, која је у суботу отворена у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, у вечерњим сатима су и први аутомобили, камиони, аутобуси прошли новим ауто-путем.

Ради се о Поддеоници дужине 16.8 километара, а возачи који путују из правца Ћићевца и Варварина према Крушевцу, Нишу или Београду на “Моравски коридор” се укључују на петљи између ове две општине. Из правца ауто-пута Београд – Ниш, након наплатне рампе у Појату, возачи се директно укључују на Поддеоницу “Моравског коридора”.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић истакла је да је прикључење на нови ауто-пут од изузетне важности за општине Варварин и Ћићевац које ће, захваљујући близини нове модерне саобраћајнице, добити нове могућности за развој и просперитет.

“Радујемо се новим инвеститорима и очекујемо да близина Варварина и Ћићевца укључењу на ауто-пут управо допринесе и развоју привреде, што је за општину Варварин најзначајније. Очекујемо и да ближи прилаз овој саобраћајници, поред тога што ће нас спојити са више градова који су у близини самог укључења, омогући и да пољопривредне производе, с обзиром да је општина Варварин претежно пољопривредни крај, пласирају на тржиште свих већих градова”, рекла нам је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

По њеним речима, најзначајније је отварање нове Индустријске зоне између Варварина и Ћићевца и инвеститори који ће доћи и тиме отворити нова радна места.

Извор: Темнић.Инфо