Вести

Нова улагања у путну инфраструктуру, стиже асфалт у још три темнићка села

Грађевинска сезона у општини Варварин још увек није завршена, у протеклих месец дана асфалтиране су улице Јове Курсуле у Бошњану и др Мије Миленковића у Обрежу, а оно што следи у наредним данима то су радови на асфалтирању улица Солунске у Доњем катуну, Светосавске у Тољевцу и наставак асфалтирања улице Мирка Томића у Парцану, истакла је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

“Поносна сам на чињеницу да је Општина Варварин, целокупна Општинска управа, са свим одељењима, била веома вредна ове године и мислим да смо још једном показали и на терену да умемо правилно да планирамо, али и да реализујемо пројекте средствима која су била опредељена општинским буџетом за ову годину. Када су у питању капиталне инвестиције у путну инфраструктуру, недавно су завршени радови на асфалтирању улица у Обрежу и Бошњану, али се током године радило и у другим месним заједницама, улице у Доњем Крчину, Парцану, Залоговцу, Бачини су добиле асфалт, а план за ову годину смо привели крају тако што су потписани и уговори за асфалтирање по једне улице у Тољевцу и Доњем Катуну, али и за наставак радова у улици Мирка Томића у Парцану”, рекла нам је председница општине Варварин.

Она је изнела податак да је ове године, за ревитализацију путне инфраструктуре, утрошено 35 милиона динара из општинског буџета и подсетила на Пројекат ЛИД, инициран од стране председника Републике Србије Александра Вучића, а захваљујући којем ће се у наредном периоду у свим месним заједницама радити на асфалтирању улица и уређењу путне инфраструктуре.

“Нашој општини припало је 160 милиона динара, које ћемо управо уложити у асфалтирање улица у свим нашим месним заједницама. Овим средствима ће буџет општине Варварин и те како бити појачан, када су у питању планови у развој путне инфраструктуре и то је износ који са собом носи четири пута већи износ од нашег годишњег плана, који иначе планирамо за асфалтирање и захваљујући овим средствима у наредном периоду моћи ћемо сигурно по две улице да асфалтирамо у нашим месним заједницама”, наглашава председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће у наредном периоду улагати и у изградњу и рехабилитацију путне инфраструктуре на дужим деоницама, за које је Општина Варварин већ припремила пројекте, а ради се о деоницама које воде до туристичких места, спајају више општина и воде до важних објеката јавне намене попут школа, здравствених амбуланти. Потписан је и уговор о изради пројектне документације за реконструкцију општинског пута Бачина – Избеница, у дужини од 1.5 км, једне улице у Селу Варварин, али и за асфалтирање путног правца Парцане – Каменаре, чија је дужина нешто већа од 2 км.

Извор: Темнић.Инфо