Вести

Обележена страначка слава Света Петка

Општински одбор Српске напредне странке Варварин прославио је у страначким просторијама своју славу, Свету Петку, уз велики број гостију, функционера, чланова, активиста. Овог датума уједно је обележен и јубилеј оснивања СНС-а, што је ове године прослављено по 15. пут.

Госте су дочекали председница Општинског одбора др Виолета Лутовац Ђурђевић и овогодишња колачарка славе Ивана Милошевић. Колач за наредну годину преузела је др Марија Марковић, црквени обред освештања и резања славског колача обавили су свештеници Дејан Миленковић и Драган Глигоријевић, који се затим обратио окупљеним гостима, пожелевши им среће и здравља, а домаћинима честитао славу и пожелео да им се остваре сви зацртани планови.

Свим напредњацима славу је честитала овогодишњи колачар Ивана Милошевић. "Част ми је што сам овогодишњи колачар. Данас наша странка прославља нашу заштитницу Свету Петку. Претходних година трудили смо се да од наше општине направимо боље место за живот и у томе смо и успели, а овим путем желим да се захвалим свима који су нам пружили подршку и надам се да у наредном периоду та подршка неће изостати", поручила је Ивана Милошевић.

Председница Општинског одбора и општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић упутила је најискреније честитке свим напредњацима који данас славе, али и свим грађанима којима је празник посвећен Светој Петки крсна слава.

"Драго ми је што смо данас овде на окупу, а члановима, симпатизерима и свим грађанима који данас славе желим да честитам Свету Петку. Улазимо у још један тежак период, пред нама су нови изазови, али ми навикли на изазове и ваљда је то нека врста судбине целог српског народа, да се увек супротставља нечијим интересима на овом простору. Пред нама су и нове победе, Србији и Варварину су потребне победе, јер само кроз победу ми можемо да имамо довољно снаге и енергије да наставимо даље и да створимо Варварин који ће бити најбоље место за живот свих наших грађана и да такву средину оставимо поколењима која долазе", поручила је председница варваринских напредњака др Виолета Лутовац Ђурђевић.