Вести

Обилне падавине направиле велике проблеме општини Варварин, председница општине обишла угрожена подручја

Услед обилних падавина и изливања бујичних токова, ради спровођења оперативних мера заштите и спасавања уведена је ванредна ситуација на делу територије општине Варварин: на целој територији насељеног места Суваја и деловима Обрежа и Бачине, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Варварин.

22:00h (допуна) Због велике количине падавина и изливања водотокова Штаб за ванредне ситуације општине Варварин прогласио је ванредну ситуацију и у деловима Месних заједница Залоговац, Мареново, Орашје, Избеница, Тољевац, Пајковац, Бошњане и Варварин (село).

Чланови Штаба, на челу са командантом др Виолетом Лутовац Ђурђевић и њеним замеником Дејаном Милановићем, од раних јутарњих сати су на терену и из минута у минут се прати ситуација на подручју где је уведена ванредна ситуација, али и у угроженом подручју.

По грубим проценама, поплављено је преко 500 хектара обрадиве површине, али је у Суваји и Обрежу угрожено и тридесетак домаћинстава. Критична ситуација је тренутно и у Залоговцу, где се излио Залоговачки поток и поплавио десетак домаћинстава, али је отежан и саобраћај на делу регионалног пута Крушевац – Крагујевац, кроз Залоговац.

Велике количине воде налазе се и на општинским путевима. Улаз у Избеницу поплавио је Избенички поток и тај пут је тренутно тешко проходан за саобраћај, а отежан је саобраћај и на путу Маскаре – Залоговац.

Извор: Темнић.Инфо