Вести

Одржана 15. седница Скупштине општине, усвојен План развоја општине Варварин

На 15. по реду седници Скупштине општине Варварин пред одборницима нашло се 38. тачака. Одборници су усвојили План развоја општине Варварин за период 2021 – 2028. година, који је, иначе, најважнији стратешки документ који је Скупштина донела у овом сазиву, као и Стратегију безбедноти саобраћаја на путевима општине Варварин за период 2022 – 2025. година.

На седници Скупштине одржаној 30. новембра општина Варварин нашла се међу првим општинама у Србији које су усвојиле буџет за 2022. годину, а заменик председнице општине Дејан Милановић истиче да ће се, када су у питању капиталне инвестиције и у наредној години општинско руководство трудити да ни једна месна заједница не буде запостављена.

“Трудимо се да свако село, свака месна заједница добије по неку капиталну инвестицију у виду инфраструктуре, нове путеве, мостове, урађено је протеклих година по нешто у скоро свим селима, све набавке су јавне, транспарентне, можете видети колико километара улица и где је асфалтирано и колико је шта коштало. У скоро свакој месној заједници је реализована нека инвестиција, где није радиће се наредном периоду”, поручио је Милановић.

У наставку заседања усвојени су и предлози Одлука о начину и поступку учешћа грађана у вршењу јавних послова у општини Варварин, о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом, али и предлози Програма пословања ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин”, са финансијским планом за 2022. годину, као и предлози посебног Програма коришћења субвенција из буџета општине Варварин ових предузећа за 2022. годину.

Одборници су усвојили и предлоге Одлука о контроли пријема и реализцији донација општине Варварин, о поступку предлагања кандидата за чланове надзорних одбора јавних предузећа, као и о утврђивању носиоца искључивог права за обављање делатности на територији варваринске општине. Образована је и Комисија за планове општине Варварин, а усвојен је и предлог Програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2022. годину.

Извор: Темнић.Инфо