Вести

Општина Варварин добила 16 милиона динара за санацију зграде Услужног центра

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је у Палати Србија потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије. Општина Варварин је из Буџетског фонда овог министарства добила нешто више од 16 милиона динара на овом конкурсу, а уговор је потписала председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Средства у износу од 16.074.303,36 динара опредељена су за реконструкцију фасаде и крова на згради општинског Услужног центра, где се налазе и Матична служба, Локална пореска администрација, Пореска управа, Прекршајни суд и Служба за катастар непокретности. Имајући у виду да је сама зграда саграђена пре сто година, велики посао предстоји зато што деценијама није улагано у реновирање, а зграда, кроз коју дневно прође доста људи, је у изузетно лошем стању.

Након потписивања уговора министар др Александар Мартиновић је поручио да су ови уговори потписани дан пре обележавања 24. годишњице од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију зато што је држава хтела да покаже, без обзира на све муке и невоље које су нас задесиле те 1999. године, али и каснијих година, “да је Србија жива и да су живи њени грађани, да се боримо и да идемо напред”.

“Захваљујући ентузијазму и енергији председника Републике Александра Вучића, Србија је успела да стане на сопствене ноге, а оно што је најбитније, Србија је једина земља у Европи која у овом тренутку потпуно самостално води унутрашњу и спољну политику”, истакао је министар Мартиновић овом приликом и додао да је симболичним потписивањем уговора на данашњи дан Министарство желело да покаже и да је упркос свим проблемима и недаћама Србија успела економски да се развије и да буде стабилна земља.

Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова.

Извор: www.varvarin.ls.gov.rs