Вести

Општина Варварин обезбедила бесплатне уџбенике за све предшколце, подељено 115 комплета

Након поделе бесплатних уџбеника свим првацима у основним школама на територији општине Варварин, председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић је са сарадницима посетила Предшколску установу “Наша радост” и том приликом предшколцима су уручени бесплатни комплети књига и вежбанки.

Ради се о новој акцији локалне самоуправе, са циљем помоћи родитељима предшколаца на почетку нове године, а председница општине изражава наду да ће овај дар локалне самоуправе предшколске дане наших најмлађих суграђана обојити веселим бојама и да ће им помоћи у стицању нових знања.

Општина Варварин за реализацију ове активности набавила је 115 комплета уџбеника, а сама цифра нам говори да је приметно повећање будућих основаца. Ове године је у први разред пошло 109 ђака првака, док је за наредну годину већ приметно повећање тог броја за шест нових првака, у односу на ову.

У име предшколаца и њихових родитеља на бесплатним уџбеницима локалној самоуправи се захвалила директорка Предшколске установе “Наша радост” Драгана Савић, а поводом почетка нове школске године, вртић у Варварину посетили су и помоћници председнице општине Александар Марковић и Саша Живадиновић и начелник одељења за Локално – економски развој Општинске управе Александар Павић.

Извор: Темнић.Инфо