Вести

Почела нова школска година, Општина Варварин обезбедила бесплатне уџбенике за све прваке

Нова школска година, први пут ове године уз интонирање химне Боже правде, у свим школама у општини Варварин почела је на време, уз поштовање свих превентивних мера и препорука министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Првацима у темнићким школама успешан почетак нове школске године пожелела је и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, а првог школског дана обишла је ОШ "Јован Курсула" у Варварину и "Драги Макић" у Бошњану. Основне школе "Свети Сава" у Бачини, "Мирко Томић" у Обрежу и "Херој Мирко Томић" у Доњем Крчину и Залоговцу посетили су заменица председника Скупштине општине Јелена Весић и помоћник председнице општине Александар Марковић.

Од ове године локална самоуправа финансира набавку уџбеника за све ђаке прваке у темнићком крају средствима планираним општинским буџетом, а са циљем помоћи родитељима да са што мање финансијских издатака пошаљу своје малишане у школске клупе, што је још један показатељ да локална самоуправа брине о својим најмађим становницима.

Председница општине је истакла и одличну сарадњу са свим директорима основних школа, којима се овом приликом захвалила на добром тимском раду и показаној озбиљности у реализацији ове активности која је веома значајна за родитеље темнићких првака.

"Жеља нам је била да све родитеље и ђаке обрадујемо овим малим, али значајним поклоном и да им на тај начин пожелимо успешан почетак школске године. Нашим првацима, али и свим ђацима желим успешну нову школску годину, пуно здравља и успеха, да успешно стичу нова знања и буду добри ђаци на понос својим родитељима, а ми ћемо и у наредном периоду наставити да бринемо о свим нашим образовним установама и да стварамо још боље услове за наше најмлађе", поручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.