Вести

Почињу радови на асфалтирању улица у Бачини, Бошњану, Парцану и Доњем Крчину

Грађевинска сезона у темнићком крају у пуном је јеку, ради се на изградњи канализационе мреже у Обрежу, Горњем Катуну и Варварину, у оквиру пројекта “Чиста Србија”, а за пар дана почеће и прва фаза асфалтирања улица у месним заједницама, када су у питању капиталне инвестиције у путну инфраструктуру финансиране из општинског буџета, рекла нам је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић приликом обиласка улица Цане Бабовић и Лоле Рибара у Бачини.

“Почетак извођења ових радова мало је каснио због елементарне непогоде изазване великим падавинама које су нас задесиле током јуна месеца и све то је утицало и на одлагање почетка радова на асфалтирању улица у нашим месним заједницама. Оно што следи у наредним данима је почетак асфалтирања овде у Бачини, а у оквиру јавне набавке у овом првом налету биће асфалтирана по једна улица и у Бошњану, Парцану и Доњем Крчину”, наводи председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је истакла и да је расписана још једна јавна набавка и у другој фази биће асфалтирано још неколико улица, средствима из буџета општине Варварин, а по плану и програму капиталних инвестиција за ову годину.

“У Залоговцу имамо мало већу инвестицију, у вредности од 9,5 милиона динара, у Селу Варварин инвестиција износи 7,5 милиона и за асфалтирање улице у Обрежу планирали смо 5 милиона динара. Наравно, овде није крај нашој грађевинској сезони и радовима планираним за ову годину, а у плану је расписивање и треће јавне набавке, када је у питању асфалтирање по нашим месним заједницама”, поручила је председница варваринске општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Извор: Темнић.Инфо