Вести

Председник Вучић поздравио школарце у Варварину

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се поводом почетка нове школске године ђацима седам школа које су добиле паметне табле “Xuawei IdeaHub” – у Варварину, Ловћенцу, Крупњу, Панчеву, Петровцу, Неготину и Мерошини. У разговору са осмацима из ОШ “Јован Курсула” приметио је да овај крај увек даје велики број спортиста, али захвалио и наставницима што брину о деци и што их, како је нагласио, изводе на прави пут.

“Овде су већ већа деца, ту већ има и фудбалера и кошаркаша и свих могућих занимања, а сигуран сам и математичара добрих. Много ми је драго да сам видео вас из Варварина, иначе, кад идем у Расински округ, најређе идем у Варварин и зато ми је драго да бар ову таблу сте међу првима добили и да може да се чује још мало за Варварин. Хвала вам много и поздрав вама децо у Варварину”, поручио је председник Вучић школарцима ОШ “Јован Курсула”

“Кинези су нам, када су видели да сам ја рекламирао ове табле, поклонили 150 табли које вреде више од два милиона евра. Оне су постављене у седам школа, а донели смо одлуку да буду у 150 школа у Србији и то ће бити урађено у наредних месец дана”, рекао је председник Вучић и навео да табле њему служе за писање и брисање, а објашњавајући чему служе у школама, представник компаније “Huawei” Радисав Владиковић је истакао да је циљ ове донације допринос унапређењу дигиталних вештина младих и развој дигитализације у Србији.

“Ова табла има интерактивни екран који омогућава традиционално писање, препознавање рукописа, слајдова и разних видео-записа, успостављање видео-конференције високе резолуције и брзо и лако дељење разних садржаја”, објаснио је Владиковић и навео да се табле лако умрежавају са уређајима у својој околини и омогућавају да имамо такозване паметне учионице и савремени вид наставе, јер може да се умрежи више удаљених одељења, чиме се поспешује комуникација и интеракција између школа.

Председник Вучић је нагласио да ће држава учинити све да професори и наставници буду задовољни. Деци је пожелео све најбоље поводом почетка нове школске године и рекао им да поздраве родитеље и своје најближе.

Извор: Темнић.Инфо