Вести

Признање "Осмомартовски лaуреат" за афирмацију положаја жена у јавном животу уручено Сандри Божић

Добитница новоустановљене специјалне награде Општине Варварин "Осмомартовски лауреат" за афирмацију положаја жена у јавном животу је чланица Председништва Српске напредне странке и потпредседница Народне скупштине Републике Србије Сандра Божић, а признање јој је уручила председница Општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Чланица Председништва СНС и потпредседница НСРС Сандра Божић изразила је задовољство чињеницом да скоро све општине у Расинском округу воде жене и оценила да захваљујући снажним мушкарцима, у симбиози са снажним женама, можемо да оснажујемо како економски, тако и политички све жене у Србији.

“Да није било неких мушкараца, а издвојићу њих двојицу, председника Србије Александра Вучића који је свима дао прилику и шансу па се тако позабавио и, јер нико до тада, нажалост, није, питањем родне равноправности и правима жена и афирмацији жена у политичком и економском животу Србије. Наравно, поред њега морам да споменем и Братислава Гашића који знамо сви колико је учинио у многим сферама друштвеног живота, а не само у вашем округу и вашим градовима, већ у читавој Србији и то чини и данас”, поручила је чланица Председништва СНС и потпредседница НСРС Сандра Божић.