Вести

Проф. др Сања Радојевић Шкодрић и Сандра Божић поручиле да су жене ослонац и стуб породице и Србије

Жена је стуб породице и друштва, али и стуб Српске напредне странке (СНС), политичке организације која највећу подршку има баш од жена, поручено је у петак увече на скупу у организацији Општинског одбора СНС и Уније жена ове странке у Варварину, а коме су присуствовале и чланице Председништва СНС проф. др Сања Радојевић Шкодрић и Сандра Божић.

Присутне жене, на "чајанци" организованој у оквиру предизборне кампање за парламентарне и локалне изборе, поздравила је председница варваринских напредњака др Виолета Лутовац Ђурђевић и поручила да је један од главних циљева изборних листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" и "Александар Вучић - Варварин не сме да стане", као и председника Вучића, јака и стабилна Србија, која може бити таква само уз јаку и стабилну породицу, чији је главни ослонац и стуб жена.

Чланица Председништва СНС Сандра Божић у изјави за наш портал подсећа да током целе године, свакодневно, обилази Србију, што је и једна од дужности народног посланика, али и основ њеног посла, да свакодневно буде у контакту са грађанима. Она је истакла да се на оваквим скуповима сусреће са различитим профилима жена, које су у различитим областима пословања и рада и да су овакви догађаји прилика за стварање слике у ком правцу држава на даље треба и мора ићи.

"Ова прилика коју смо вечерас имали у Варварину, у виду једне чајанке Српске напредне странке, заиста јесте прилика да разговарамо са женама, са предузетницама, са представницама различитих женских удружења која су од државе и од локалних самоуправа добиле прилику да у неким својим пословима добију подстицаје и добију подршку државе у ономе што раде и што желе да постигну кроз своја удружења, предузећа. Суштина заиста јесте да их ослушнемо, да видимо шта можемо у оквиру тих политика да променимо и да побољшамо, али и да чујемо ону другу страну, на који начин жене заиста виде труд државе генерално, када говоримо о политичком и економском оснаживању жена", рекла нам је чланица Председништва СНС Сандра Божић и додала да је заиста невероватна подршка коју жене пружају политици председника Републике Александра Вучића и њихово поверење које имају у председника, а имајући у виду чињеницу да су председник Вучић и СНС највише гласова, више од 65%, добијали баш од жена.

"То истраживање и та анализа говоре у прилог томе да држава иде у правом смеру, јер жене увек по свом неком сензибилитету траже стабилност, траже мир, увек размишљају о породици пре него о себи, размишљају о својој деци, о њиховом образовању, њиховој безбедности. Жене као ослонац и као стуб друштва су оне које, дефинитивно, препознају да политика председника Александра Вучића води Србију у напредак, економски просперитет, у политику која ће обезбедити нова радна места, политику која ће обезбедити, пре свега, њихове породице и њихову децу и овом приликом им се захваљујем на томе", поручила је Сандра Божић.

Она је изразила задовољство тиме што на оваквим скуповима може да чује да су жене задовољне, али и што се СНС од 2012. године, па и од самог оснивања 2008. године, трудио да женску политику промовише на један најбољи могући начин и да не остане само на речима и квотама од 30 и 40% учествовања жена на изборним листама, већ да се жена у сваком смислу политички ангажује, афирмише, а онда и економски оснажи како би од свог рада могла да живи и како би у сваком моменту осетила подршку и ослонац своје државе.

Чајанки у Варварину присуствовали су и кандидаткиња за народну посланицу изборне листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миљана Милојевић, потпредседници Општинског одбора СНС Варварин Александар Павић и др Јасмина Ракић и члан Извршног одбора СНС Ненад Дејановић.

Извор: Темнић.Инфо