Вести

Реконструисана и дигитализована скупштинска сала

Средствима опредељеним Општини Варварин од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина, реконструисана је у потпуности и дигитализована сала Скупштине општине Варварин која се користи за седнице Општинског већа, Скупштине, али и за потребе разних удружења и организација.

Седницом Општинског већа званично је и пуштена у рад реконструисана сала, а начелник одељења за Локално – економски развој у Општинској управи Александар Павић наводи да се ради о потпуној реконструкцији. Набављен је нови намештај, али је и сала потпуно дигитализована, набављени су рачунари, екран, ново платно, озвучење.

“Поред замене столова и столица, саниран је и цео подни покривач и што је најважније, скупштинска је у потпуности дигитализована. Одборници актуелног сазива Скупштине општине Варварин, али и будућих сазива, добијаће целокупни материјал у електронском облику, седнице локалног парламента у наредном периоду биће доста савременије и сам рад Скупштине биће доста модернизован”, наглашава Павић.

Деценијама ништа није предузимано, када је у питању санација простора јавних служби и улагање у реконструкцију истих. Само у овој години зграда Дома културе у центру Варварина засијала је новим сјајем, што ускоро очекује и објекат Општинске управе у коме се налазе бројне општинске службе, али и одељења републичких органа.

Извор: Темнић.Инфо