Вести

Сећање на Дејана Милетића, хероја са Кошара

Поменом на старом гробљу у Бачини и полагањем венаца на спомен плочу у центру села и у порти цркве Преображења Господњег обележена је 23. годишњица од погибије Дејана Милетића (21) на Косову и Метохији, војника на одслужењу редовног војног рока, припадника 5. батаљона Војне полиције Војске Југославије.

Дејан Милетић погинуо је 28. маја 1999. године у окршају са шиптарским терористима у месту Лумбарда, општина Дечани, као припадник 5. батаљона Војне полиције Војске Југославије. Јунаштво овог хероја и живот положен на бранику отаџбине никад неће бити заборављени, а на будућим покољенима је да чувају сећање на све хероје који су живот дали за Србију.

Заменик председнице општине Варварин, Дејан Милановић поручио је поводом годишњице погибије Дејана Милетића на Космету да ће сви наши хероји страдали у ослободилачким ратовима живети док чувамо сећање на њих.

“Месец мај је за нас у Варварину најтужнији месец, његова смрт, после два дана и бомбардовање моста на Великој Морави, али ту смо да обележавамо ове датуме и да се сећамо, јер док год се ми сећамо, они ће и даље да живе у нашим мислима, у нашим животима и да и млађе генерације и млађи нараштаји знају своју историју, знају шта се све десило, да су и Дејан и сви који су своје животе дали у борби против агресора на нашу земљу јунаци. Морамо да се сећамо, никад не смемо да заборавимо, ти јунаци су дали оно највредније што су имали, свој живот, за слободу наше земље”, поручио је Милановић.

Венце на спомен плоче у центру Бачине и у порти цркве Преображења Господњег положиле су делегације општине Варварин: заменик председнице општине Дејан Милановић и председник КУД-а “Дејан Милетић” из Бачине Бојан Главичић, Војне полиције Војске Србије, делегација Савета МЗ Бачина предвођена председником Владицом Филиповићем, мајка страдалог јунака Живадинка Милетић и чланови породице.

Извор: Темнић.Инфо