Вести

Улица Мите Милојевића у Парцану добила асфалт

Грађевинска сезона у општини Варварин лагано се приводи крају, последњих дана ове календарске године асфалтирана је улица Мите Милојевић у Парцану, у дужини од 300 метара, а приликом обиласка ових радова заменик председнице општине Дејан Милановић подсетио је да је ове године, средствима из општинског буџета, асфалтирано нешто више од 2,2 км улица и обећао да ће се локално руководство трудити да у наредној години реализује још више капиталних инвестиција.

“Што се тиче инвестиција у капиталне пројекте и даље ћемо улагати у путну и комуналну инфраструктуру, градићемо канализациону и водоводну мрежу, имамо пројекте за све месне заједнице, где немамо одрадићемо пројекте у наредном периоду, средства смо обезбедили буџетом за наредну годину и испунићемо сва обећања дата нашим суграђанима. Негде смо радили више, негде мање, али је за ову годину све одрађено, по плану и програму”, поручио је Милановић.

Парцане је данас добило прву улицу која је добила асфалтну конструкцију и пред нама је још много посла на уређењу путне и комуналне инфраструктуре, наглашава члан Општинског већа општине Варварин Милош Антић и додаје да се ради о месној заједници у којој до данас ни једна улица није била асфалтирана.

“Асфалтиран је један део улице Мите Милојевића, у дижини од 300 метара. Ова улица је иначе дуга 1,1 км, али ово је прва улица која се асфалтира у селу, од како постоји село, тако да смо кренули са асфалтирањем и у плану је да се ради сваке године по мало. Буквално, цело Парцане никада није имало ни једну асфалтирану улицу, 2017. године је комплетно реконструисан општински пут од Залоговца до центра села и у склопу тих радова асфалтирана је улица до цркве, али у неком протеклом периоду ни једна улица није била асфалтирана”, подсећа Антић.

Током 2021. године средствима из општинског буџета асфалтиране су улице Босе Цветић у Обрежу, Краља Петра И у Бачини, Светосавска и 7. Јула у Бошњану, Косовска у Залоговцу, Мите Милојевића у Парцану, а до краја календарске године биће асфалтирана и улица Светозара Марковића у Горњем Крчину.

Извор: Темнић.Инфо