Вести

Уручени новчани ваучери младим брачним паровима

У сали Скупштине општине Варварин уручене су новчане честитке младим брачним паровима који су током 2023. године закључили брак. Ове године подршка локалне самоуправе, у виду новчаног износа за склапање првог брака, износи 30.000,00 динара, а право су остварили сви брачни парови млађи од 40 година, којима је ово први брак.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић уручила је решења младим брачним паровима, а овом приликом подељено је 16 решења, укупно 480.000,00 динара. Овај догађај био је и прилика да се са младим људима поразговара и о неким даљим плановима, када су у питању брачна заједница и олакшање финансијских проблема са којима се сусрећу млади, поготову незапослени.

Подршка младим брачним паровима један је мали знак пажње и порука да општинско руководство мисли на своје грађане, а првенствено на породицу и улагање у породицу и друштво. Иначе, поред мере подршке брачним паровима, општина Варварин већ три године обезбеђује бесплатне уџбенике за све ђаке прваке, а од ове и бесплатне уџбенике за све предшколце.

Извор: Темнић.Инфо