Вести

Велика санација отворених базена у Варварину, очекује се почетак купалишне сезоне

Радови на великој санацији отворених базена Спортског центра “Темнић” увелико су у току и зато, али и због лоших временских услова почетком јуна месеца, касни сезона купања. Врши се санација и малог и великог базена, са укупном површином зидова и подова од 700 квадрата, а по речима директорке ове установе, Ане Видојевић, ово је прва велика санација у последњих десет година.

Она објашњава да су у току радови на скидању постојећег, старог, хидроизолационог слоја до здраве подлоге, након чега следи изливање нове цементне кошуљице, нови хидроизолациони слој и, на крају, великог и дечијег базена.

“Због санације, али и лоших временских услова који су реметили и успорили радове, базени ће ове године кренути са радом нешто касније, у односу на претходну годину, али ће наши грађани благовремено бити обавештени када базени тачно почињу са радом. Иначе, од почетка рада отворених базена, а то је 2013. година, ово је прва већа санација, вредност радова је 5 милиона динара, а средства су обезбеђена од стране локалне самоуправе”, рекла нам је директорка Ана Видојевић.

Због лошег времена, али и радова, купалишна сезона ће ове године каснити, а чим се буду створили услови сезона ће и званично бити отворена.

Извор: Темнић.Инфо