Вести

Велика улагања у развој општине Варварин, уређење простора и за најмлађе становнике

Општина Варварин тренутно је велико градилиште, а поред радова на уређењу путне инфраструктуре, у току је и реализација пројеката подржаних од стране Владе Републике Србије и ресорних министарстава. Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да почињу радови на уређењу зграде Општине Варварин где се, поред општинског Услужног центра, налазе и Матична служба, Локална пореска администрација, Прекршајни суд, али и Служба за катастар непокретности.

“Почињу радови на реконструкцији фасаде овог објекта кроз који пролази велики број наших грађана, биће реконструисана фасада, али и замењена кровна конструкција, која је у заиста лошем стању. За ове радове подршку смо добили од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе, ради се о нешто више од 16 милиона динара и овим средствима решићемо вишедеценијски проблем и у пристојно стање довести овај објекат”, наглашава председница варваринске општине и подсећа да је у овој згради, саграђеној тридесетих година прошлог века, током 2022. године успостављено и Јединствено управно место.

Сала која се користи за седнице Скупштине општине Варварин такође ће ускоро бити реконструисана, али и потпуно опремљена новом техником, тако да ће у наредном периоду одборници добити боље услове за рад, али и Удружења и организације које овај простор користе за своје трибине, презентације и састанке. Поред ових радова, један, можемо рећи и најзначајнији, јесте реализација изградње дечијег игралишта у центру Варварина, а које ће бити потпуно реконструисано и опремљено новим играчкама за најмлађе Варваринце, који ће добити и ново игралиште у парку испред цркве Успења Пресвете Богородице.

Извор: Темнић.Инфо