Вести

Вредна донација Министарства заштите животне средине

Министарство заштите животне средине обезбедило је Општини Варварин нови камион за сакупљање смећа, који ће бити стављен на располагање ЈКП “Варварин”, а по речима директора Дејана Ракића, најновија донација ће услуге овог предузећа учинити још ефикаснијим.

“Ово је један изузетан дан за ЈКП “Варварин” и Општину Варварин, пре свега, јер је локална самоуправа и била покретач, упутила захтев Министарству животне средине за донацију једног ауто смећара, министарство је препознало у нашој Општини и ЈКП “Варварин” свог партнера у изношењу смећа и заштити животне средине тако да смо добили ову веома вредну донацију, нови камион, где ћемо ми знатно унапредити и наш возни парк, али и пружање услуга”, каже Ракић.

Он наглашава да ће нови камион, одмах након регистрације, бити стављен у погон и подсећа да поред овог возила ЈКП “Варварин” поседује још један камион, недавно набављен, тако да ће услуга одношења смећа бити на највишем могућем нивоу.

“Поред ова два нова камиона, поседујемо и трећи који ћемо искористити за брзо сакупљање ПЕТ амбалаже, тако да и са те стране ова донација нам помаже да и сакупљање секундарних сировина подигнемо на још виши ниво, јер ћемо, практично, три камиона користити за изношење кућног отпада и ПЕТ амбалаже”, објашњава директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић.

Према уговору између Општине Варварин и Министарства заштите животне средине, нови камион је уступљен на коришћење у периоду од десет година, без накнаде, а трошкове регистрације, употребе, одржавања и поправки сносиће локална самоуправа.

Извор: Темнић.Инфо