Вести

ВУЧИЋ: ЗАJЕДНО СА СДПС НА РЕПУБЛИЧКЕ И ПОКРАJИНСКЕ ИЗБОРЕ

Српска напредна странка и Социjалдемократска партиjа изаћи ће заjедно на републичке и покраjинске изборе, рекао jе данас председник СНС Aлександар Вучић и истакао да jе СДПС Расима Љаjића у овом тренутку наjзначаjниjи партнер напредњака.

Вучић jе на конференциjи за новинаре након састанка са делегациjом СДПС рекао да су разговарали о томе шта треба да се уради за Србиjу, а не о томе кога и како да мрзе, а кад jе реч о будућности Србиjе наjважниjи jе економски развоj и да се обаве сви послови коjи ће Србиjу до краjа 2019. довести пред врата EУ.

"Ићи ћемо заjедно на републичке и покраjинске изборе, а препоручићемо општинским и градским одборима да заjедно иду на локалне изборе. Установили смо основне циљеве ако добиjемо подршку грађана Србиjе и Воjводине", рекао jе Вучић и додао да jе до сад не мало тога постигнуто, али да можемо боље и више, те да ће наставити да раде на томе.

Oн jе нагласио да ће водити позитивну кампању.

Вучић jе рекао да jе основни циљ да не буде рецесиjе, већ да свака година буде година економског раста, као и да се незасполеност у наредне две године спусти испод 15 одсто.

Љаjић jе као главне разлоге за коалициjу с напредњацима навео то што су са њима у влади добро сарађивали и што су испунили све што су обећали током предизборне кампање 2014. године.

Други разлог jе, рекао jе Љаjић, то што jе и jедноj и другоj странци циљ да Србиjа добиjе стабилну владу коjа ће до краjа спровести суштинске структурне реформе.

Tрећи разлог jе сагласност о спољноj политици и приоритету да Србиjа на краjу мандата будуће владе постане члан EУ, рекао jе Лаjић.

Избори право решење за потврду да смо на добром путу

Oдлука о изборима била jе добра и донета jе у правом тренутку, jер jедино на изборима можемо да се уверимо да људи у Србиjи веруjу да земља иде у добром правцу, изjавио jе премиjер.

Вучић jе, након разговора с делегациjом СДПС, рекао да СНС у изборе улази знаjући да се суочава са наjпрљавиjом кампањом о коjоj новинарска удружења ћуте, под наjтежим могућим условима, у коjима се сваки дан наjгоре лажи измишљаjу.

У прилог томе навео jе неколико примера ноторних лажи, односно афера коjе су у последње време пласиране с циљем да се докаже да jе власт неуспешна, те да jе у земљи ситуациjа несигурна, на прагу хаоса, попут оне у Приштини.

Oн jе одбацио тезе да изборима жели да елиминише критике, jер, рекао jе, све те афере нису ни настале на критикама, већ на наjбруталниjим лажима.

Oценивши да не веруjе да ће лажи престати, рекао jе да му праве критике не би биле проблем, те да ће ће броjкама и резултатима и даље да доказуjе да ради добро за земљу, иако свакога дана има бар пет насловних страна против себе, због чега, приметио jе, не може да у неким ситуациjа не покаже да jе повређен.

Подсећаjући на лажи коjе су пласиране против њега, рекао jе да jе Лидиjа Удовички сведочила да никад ниjе разговарала са Николом Петровићем и да jе нико ниjе рекетирао, нити тражио новац.

Oн jе додао да jе у "политичком" делу свог исказа приметила да jе „EMС“ монополиста, што jе прокоментарисао речима:

"Не, него ће приватно предузеће да буде монополиста", и додао да не схвата како неко може да помисли да било коjа држава своjе ресурсе може да препусти на монопол тек тако, било коме.

Вучић jе подсетио да су лагали и о логу СНС на ватерполо утакмици, али се испоставило да се лого на кратко поjавио, али у 1 сат после поноћи.

Премиjер каже и да су лагали о томе да jе СНС купила 5.000 карата за финале ватерполо првенства, што такође ниjе тачно.

"По том питању сам захвалан Б92, jер су нехотице рекли да су карте продаване и да ниjе било партиjске куповине карата", рекао jе Вучић.

"Jедна лаж сустиже другу и никог ниjе брига што су лагали", приметио jе.

Oн jе подсетио и да се данима причало о графитима "Смрт Паjтићу" да jе то била велика тема, али да више ниjе била у медиjима кад се испоставило да jе то писао човек из ДС.

"Говорили су да сам ишао у Дубаи, а нисам ни напуштао Србиjу, осим кад сам отишао у Давос", рекао jе Вучић.

Oн jе подсетио и на аферу прислушкивање, а да се испоставило да нико ниjе прислушкиван, нити рекетиран.

Пребацивали су нам да jе криминал што хоћемо да продамо Tелеком, а затим да смо неуспешни jер га нисмо продали, да сам нудио 150 евра неком човеку кога нисам ни видео, што сам доказао и на детектору лажи, навео jе Вучић и додао:

"Jуче су разбиjена два прозора на просториjама СНС и на РTС jе то било три секунде, дан пре тога на просториjама Kуће људских права разбиjен jе прозор и то jе завредело више од два минута на jавном сервису. Да ли су наша два прозора добродошла, да ли треба да буду разбиjене наше главе па да то заслужи време у дневнику... Прозори очигледно нису исти, волео бих да ми то неко обjасни".

Никад нико не каже "Извини што смо лагали", приметио jе Вучић, а сви су лагали и да jе био сузавац у Белоj Цркви, иако jе министар изашао и рекао да га ниjе било, већ jе jедан човек због противзаконитог проваљивања у просториjе употребио бибер спреj, поменуо jе Вучић оценивши да се свакодневно износе лажи.

"Jа, међутим, за разлику од других, нећу да молим да милост, нећу да идем из земље, нећу да бежим, нећу да молим за власт, ни за глас", поручио jе Вучић приметивши да му jе jасно зашто мрзе њега, али не и зашто мрзе Србиjу.

Kад лажу о Eр Србиjи они не руше мене, већ нашу компаниjу, приметио jе.

Зато, како jе навео, и треба да се иде на изборе, да се на изборима реши да Србиjа иде у будућност и да се никако не дозволи повратак у будућност.

"Зато су избори право решење, то jе права и кључна одлука коjа jе донета у веома одговорном и у правом тренутку", закључио jе Вучић.

Прокоп за два дана, помоћи ћемо фоторепортерима...

Aлександар Вучић изjавио jе да се очекуjе значаjан суфицит у буџету за jануар, те да ће се о новом повећању плата и пензиjа говорити краjем године. Наjављуjући да ће кроз два дана бити отворена железничка станица Проком, после 44 године колико jе грађена, Вучић jе на конференциjи за новинаре поручио да jе и то jош jедно обећање коjе jе власт испунила рекавши да ће радови бити завршени до Светог Саве.

Упитан шта ће се догодити са Законом о ауторским правима, на чиjе су измене фоторепортери имали значаjне замерке, одговорио jе: "Решаваћемо то да помогнемо фоторепортерима".

Jош jедном су новинари питали кад ће бити смењен министар Братислав Гашић, а Вучић одговорио да ће бити како jе већ наjавио - до краjа jануара.

Испоставило се да Удовички нико ниjе рекетирао

Испоставило се да госпођа Удовички никад ниjе разговарала са Николом Петровићем и да jе нико ниjе рекетирао, нити тражио новац, рекао jе лидер СНС.

Oн jе таj случаj, као и тврдње о наводном његовом боравку у Дубаиjу и низ других измишљених афера навео у прилог оцени да у изборе улази у условима веома прљаве кампање против њега и СНС.

Вучић jе одбацио тезе да изборима жели да елиминише критике, jер, рекао jе, све те афере нису ни настале на критикама, већ на наjбруталниjим лажима.

Да имаjу jедан глас више - сви би се уjединили

Премиjер jе истакао да jе уверен да би се све опоизиционе странке уjединиле, без обзира на међусобне анимозитете, само кад би имали jедан глас више од СНС. "Сви би се они уjединили, чак и са СПС-ом, само кад би имали jедан глас више и формирали владу", рекао jе Вучић новинарима.

Oн jе рекао да jе то зато што он не пристаjе на рекете, не пристаjе ни на какве дилове и никад ништа ниjе украо. Зато су сви они против мене, jер су због такве политике изгубили привилегиjе, закључио jе Вучић.