Вести

Заказана 26. седница Скупштине општине Варварин, пред одборницима први ребаланс буџета за 2023. годину

Председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић заказао је 26. по реду седницу локалног парламента за четвртак, 29. јун. На дневном реду наћи ће се 22 тачке, а након потврђивања мандата новог одборника, одличиваће се о избору новог заменика председника Скупштине.

На дневном реду наћи ће се и предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Варварин за 2022. годину, али и први ребаланс општинског буџета за 2023. годину. Разматраће се и предлог измене Кадровског плана Општинске управе, стручних служби и посебних организација општине Варварин за 2023. годину.

Одборници локалног парламента ће разматрати и предлоге измене по првом ребалансу Финансијског плана за 2023. годину директних корисника буџетских средстава: Скупштине општине, Председника општине, Општинског већа, Општинског правобранилаштва, Општинске управе и Штаба за ванредне ситуације општине Варварин, као и Финансијског плана за 2023. годину – Капитални пројекти, програмске активности и остали пројекти општине Варварин и Финансијског плана за Месне заједнице.

Пред одборницима наћи ће се и предлози измене Финансијских планова Предшколске установе “Наша радост”, Општинске библиотеке Варварин, Спортског центра “Темнић”, Центра за социјални рад за општине Варварин и Ћићевац – Одељење ЦСР у Варварину. На дневном реду наћи ће се и предлог Решења и давању претходне сагласности на расписивање јавног конкурса за именовање директора Општинске библиотеке Варварин, али и предлог Решења о разрешењу и именовању чланова Управног одбора ПУ “Наша радост” у Варварину.

Одборници ће разматрати и Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за период од 1. јануара до 31. марта 2023. године.

Извор: Темнић.Инфо