Вучић: СНС једногласно прихватио уједињење са СПАС-ом

Главни одбор Српске напредне странке донео је једногласно одлуку о уједињењу са Српским патриотским савезом.

На питање Вучића ко подржава одлуку о давању одобрења да чланови Српског патриотског савеза приступе у целини Српској напредној странци, сви чланови Главног одбора Српске напредне странке гласали су за.

Вучић је, уводећи ову тему, рекао да жели да брзо заврши ову тачку дневног реда како би могао да позове људе из Српског патриотског савеза, који су од данас чланови Српске напредне странке, да уђу у салу.

"За нас је важно да радимо на јединству Србије, на уједињавању по свим кључним питањима, да не дозволимо да друштво и држава буду подељени какви су били деценијама и вековима, већ да се боримо за јасну већину која би доносила резултате. Резултат је нова парадигма Српске напредне странке, и нису само идеолошке разлике које морају да постоје према другима, већ оно што остављамо иза себе, шта радимо за грађане Србије", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је учествовао у преговорима са лидером Српског патриотског савеза Александром Шапићем, јер је хтео да се не само цепају све политичке организације, већ да се покаже одговорност, озбиљност, посвећеност, и да може да се уједињује и да велика породица Српске напредне странке буде политичка странка која ће да доводи људе, а не "по моделу неких других који се цепају свако мало, и постају ваљда одговорнији ако поцепају више пута своје странке".

"Наша странка не сме никада да буде оно што су биле неке друге. Знате на које мислим, али нећу да говорим о њима и придајем им тиме пажњу. Наша странка мора да води бригу о интересима народа и окупља све оне којима је то кључни циљ", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је постигнута сагласност око свих најважнијих циљева.

"Важно је да пред велике догађаје који нас очекују, велике притиске о свим кључним темама, али и наставак изузетних резултата које постижемо у економији и здравству да имамо још више снаге људи и енергије, да не чувамо позиције унутар странке само за себе, већ обезбеђујемо приступ и новим људима и да се припремимо за скупштину странке", рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће Скупштина странке бити одржана између 21. октобра, када је годишњица странке, до 24.октобра.

"Имаћемо више пленума, доносити важне одлуке, разна документа, као што је програмска за будућност, и то не само до 2025. године, већ први пут до 2030. године ", најавио је Вучић.

Када се заврши Скупштина остаје посао у држави, и онда улази странка у изборе, где ће, верује, водити победничку кампању.